Pms

Dobrý den, asi druhým rokem užívám HAK Katya. Vše funguje jak má, ale začaly se u mě projevovat příznaky PMS. Zhruba týden před tím, než obvykle vynechávám prášky na sedmidenní pauzu. (Podrážděnost, plačtivost, lítostivost, úzkosti, depresivní stavy) začíná to být už dost vyčerpávající. Chtěla bych se zeptat, zda kdybych HAK vysadila (a používala např. kondomy) zda by se stav upravil nebo ještě zhoršil. Nebo zda je lepší zkusit jinou značku (mám ale strach, že mi nebude vyhovovat tak jako tato). Brát HAK bez přerušení mi připadá pro tělo příliš zatěžující. Je možná jiná možnost, jak vyrovnat takovou hormonální nerovnováhu? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na tento dotaz jsem Vám již odpovídala. Zkuste brát tablety cca 2-3 měsíce v kuse a pak udělat pauzu, vysazení a opětovné nasazení je větší zátěž pro tělo. Event. změnit antiokoncepci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: