Pms a hak

Dobrý den, asi druhým rokem užívám HAK Katya. Vše funguje jak má, ale začaly se u mě projevovat příznaky PMS. Zhruba týden před tím, než obvykle vynechávám prášky na sedmidenní pauzu. (Podrážděnost, plačtivost, lítostivost, úzkosti, depresivní stavy) začíná to být už dost vyčerpávající. Chtěla bych se zeptat, zda kdybych HAK vysadila (a používala např. kondomy) zda by se stav upravil nebo ještě zhoršil. Nebo zda je lepší zkusit jinou značku (mám ale strach, že mi nebude vyhovovat tak jako tato). Brát HAK bez přerušení mi připadá pro tělo příliš zatěžující. Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, berte antikoncepci 2-3M v kuse a pak udělejte pauzu. Nebo tablety vyměňte s gynekologem za jiné, pokud Vás PMS opravdu obtěžuje, bolesti jsou hodně silné apod. Pokud přestanete s anitkoncepcí, je možnostm, že se potíže zhorší. Antikoncepce obvykle tlumí příznaky PMS. Větší zátěž pro tělo je vysadit HAK na 2-3M a pak ji znovu nasadit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x