Pn - ano či ne???

Dobrý den, chci se zeptat zda při mé diagnoze - sklerotické lemy a mírně zůžené k.š,kaudiálně bilat - kyčelní a kolenní kloub - snížená štěrbina, počínající a zahrocení okrajů - počínající ostruhy. - prosáklé zápěstí LHK Závěr: periferní nediferencvané spondylitidy seronegativní s oboustranou sakrliletidou ostruhami pata synovitidou předloktí RF-ANA-HLA B27 negat.labor hum aktivita lehká až střední vyšší FW a alfa 1 hraniční CRP 7 dg M469 vedledg polyartrosa nosných kl na DKK incip st I M150 a ještě se chci zeptat, jak na zvýšený cholesterol. Při užívání SULFASALOZOLU 1-1-2 a CONDROSURFU 0-1-0 je možno, že se můj stav zhoršoval? TBL užívám od dubna.. Nyní mám často brnění celého těla - po celém dnu, když si večer lehnu do postele. A také mně dost bolí zápěstí při jakémkoliv pohybu - i při chycení čehokoliv - nezabírá ani mast, kterou mně předepsal revmatolog. A ještě se chci zeptat na vhodnost PN při těchto mých problémech, když dělám se zvířaty a často je práce dost i fyzicky náročná. Děkuji za odpověď a rady.

Odpověď odborníka:

Náročná práce, navíc se zvířaty, pro Vás nyní není vhodná. Doporučuji poradit se ještě s revmatologem, měl by Vám neschopenku vystavit. Sulfasalazin působí nežádoucí účinky poměrně často, myslím, že není vyloučené, že Vaše obtíže nyní s tímto lékem souvisejí. Condrosulf bývá snášen dobře, jen někdy může působit zažívací obtíže. Jediným řešením bude asi léky vyměnit. Rady, jak snížit cholesterol pomocí diety a režimových opatření, najdete např. zde: http://www.flora.cz/zdravy-zivotni-styl/diety/nizkocholesterolova-dieta.html

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x