Pneumokok

  • Dotaz od: Andrea Smolíková
  • Publikováno: 4.1.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den syn (narozený 26.03.2009) 25.11.2010 onemocněl zápalem plic s výpotkem v moči mu byl prokázán pneumokok. Byl hospitalizován 16 dní v nemocnici bral antibiotika a kortikoidi plus další léky. Po propuštění ještě 9 dní antibiotika a 12 dní kortikoidi dnes je již krevní obraz téměř v norálu jen ještě bere železo 2x1ml denně. Chtěla jsem se informovat, zda je vhodné očkovat proti pneumokoku a pokud ano kdy je to vhodné po prodělání této nemoci. Děkuji za odpověď Smolíková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pneumokoků je mnoho druhů, proto by vakcína spíše připadala do úvahy, ale kdy ji aplikovat nejlépe rozhodne jeho ošetřující pediatr. Je nutné, aby byl syn v úplném fyzickém i psychickém "pořádku", což může posoudit pouze pediatr přímou prohlídkou a vyšetřením syna. Možná bych uvažovala i o vyšetření syna na imunologii, aby neměl nějakou poruchu imunity, v tom případě by vám poradil s očkováním přímo imunolog na míru jeho potížím. Poradte se o tom také s pediatrem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x