Pneumokok

Dobdy den. Muj syn (3 roky 8 mesicu) mel ve dnou letech mononikleozu. Od 2 let do 3 let prodelal opakovane virozy, 2 krat za zivot antibiotika. Ve trech letech byl 14dni u more, uziva kazde rano imunoglukan ( cca 6 mes. bez teplot, jednou ryma a kasel). Chodi na pul dne do skolky. Byl pred mesicem na alergologii, z odberu krve ma vse vporadku krome ( mene protilatek proti pneumokoku). Nikdy nemel zanet stredniho ucha a myslim ze po moninikleoze co prodelal ve dvou letech se mu dari celkem dobre. Doktorka alerg. navrhuje Luivak nebo ockovani. Ja si osobne myslim ze dalsi ockovani neni trebam, ale ovsem si nikdy neodpustim, pokud by nekdy nejaky pneumokok mel .....vsude ctu ze nejvetsi riziko je do dvou let diteti. prosim o radu. Dekuji mnohokrat

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pneumokokem jsou opravdu nejvíce ohroženy děti do dvou let, ale i děti se sníženou imunitou. Na druhou stranu očkování Vašemu synovi poskytne ochranu před zánětem středního ucha, hnisavou rýmou, zánětem dutin i před zápalem plic způsobeným pneumokokem. Konečné rozhodnutí zda očkovat či neočkovat je na Vás.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: