Pneumokok

Dobrý den, přestože můj 4 letý syn byl očkován proti Pneumokoku i proti Haemofilu, byly tyto bakterie nalezeny ve výtěru z nosu. Lékařka nasadila antibiotika. Při očkování jsem se domnívala, že dítě bude před těmito bacily chráněno. Bohužel. Lze tedy předpokládat, že i v budoucnu mu tyto bakterie mohou vyvolat nemoc? děkuji. Alena K.

Odpověď odborníka:

Tyto bakterie mohou osídlit sliznice dýchacích cest , ale pokud je dítě očkováno, neměly by vyvolat onemocnění, nebo by onemocnění mělo proběhnout jen velmi mírně.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Vyšetření prsu
Články: Vyšetření prsu
Vyšetření prsu je základní...
Jaký vliv má alkohol na krevní cukr? Odpovídá MUDr. Jana Urbanová
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: