Pneumokok, podotazka k dotazu c. 120474

Dobry den, dakujem za odpoved k mojej otazke. Pisali ste, ze novorodenca nemozme navstivit kvoli nosicstvu pneumokoka ... navsteva teraz nebude mozna, az kym nebude novorodenec ockovany alebo kym sa neprelieci nase dieta?? Lebo by nas mrzelo, keby sme ho nemohli ist teraz niekolko mesiacov pozriet, ale zase ho nechceme ani ohrozit ... my ako rodicia vieme ist na ster, ci pneumokoka nemame aj my? Nemal by byt nas maly prelieceny antibiotikami? Chodi aj do skolky do kolektivu a obavam sa, pri styku s nejakou dalsou bakteriou (virusom), aby nemal komplikaciu ... Nasa pediatricka povedala, ze po dvoch tyzdnoch mozme ist na navstevu, tak som z tohto ostala trosku prekvapena ... aj ked logicky mi z toho vychadza, ze ked pneumokok nie je prelieceny, tak je maly stale nosic ... Dakujem.

Odpověď odborníka:

Ano, je možné očkování - návštěva je možná nejdříve za 2 týdny po očkování nebo počkat, a bude nemocný přeléčen antibiotiky nebo bude potvrzena kultivační negativita. Vzhledem k plánované návštěvě novorozence a kultivační pozitivitě u člena domácnosti by jistě bylo vhodné prověřit kultivačně ostatní členy rodiny.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: