Pneumokok v nose

Dobrý den, máme problémy s rýmou a opakovaný nález streptokok pneumonie v nose./Syn 5 let/Dotaz:je nutné nasadit ATB na vyléčení streptokoku- může uvedený streptokok způsobit trvalé problémy se sluchem.Při první této nalezené infekci jsme problémy měli-léčeno ATB .Očkovaní Prevenarem máme.Lékař nyní doporučuje použití sterimaru s Cu a pokud zánět neustoupý ATB.Nález v krku je negativní.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mám podobný názor jako Váš lékař, pokud je však výtěr z nosu opakovaně pozitivní a chlapec má klinické příznaky (uvádíte rýmu), pak se obávám, že se přeléčení antibiotiky nevyhnete.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: