Pneumokok v nose - jaké je riziko léčby pro 4 letého syna a pro plod ve 20 týdnu těhotenství?

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat na radu. mám již 3 týden rýmu, poslední týden byla zelená, tak jsem navštívila ORL, kde mi udělali stěry a nasadili bioparox a sinupret (jsem 20 tt). Dnes jsem volala o vysledky a mám v nose pneumokoka. mám se ještě 3 dny léčit bioparoxem (pocituju zlepšení) a když to nepřejde tak mi nasadí penicilin. Chtěla bych se hlavně zeptat jak velké jsem riziko pro svého 4 letého syna, můžu ho nakazit? Sam měl před týdnem antibiotika augmentin tak bych nerada aby jsem mu to zase předala. Je nějaká prevence jak ho onemocnění ušetřit? A jaké je riziko pro miminko? děkuji Lenka T

Odpověď odborníka:

Synovi samozřejmě infekci předat můžete, snažte se o maximální opatrnost (pití a jídlo z jednoho nádobí atd.). omezte blízký kontakt, více asi udělat nemůžete. vaše těhotenství infekcí ani penicilinem ohroženo není.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x