Pneumokok v nose - zánět středouší

Dobrý den, mám osmiměsíčního synka. Minulý týden mu byl proveden výtěr z nosu kde byl pak objeven pneumokok. Následně ho začala bolet ouška, ihned jsme jely na ORL, pravé ouško bylo píchnuto levé v pořádku. Od pana dr. jsme dostaly antibiotika. Rýma nám již ustupuje...zajímalo by mě zda jsme neměly také dostat i antb. do nosánku? a kdy mohu se synem jít ven ? naše dr. nebyla schopna odpovědět. Děkuji Vrabcová

Odpověď odborníka:

Pokud jste dostali antibiotika v tabletách k celkovému užívání, je to dostačující léčba. Potřebná hladina léku je i na nosní sliznici. Ven jít můžete ( předpokládám, že dítě se vozí v kočárku) už teď, dítě by mělo bý teple oblečené vč. teplé čepice, nechoďte ven ve velkém větru.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: