Pneumonie

Dobrý den, prosím o radu: po chřipce a horečkách mám suchý, dráždivý kašel. Na RTG plic mám tento nález: "drobné proužkovité zastření v levém dolním plic. poli vel. 2 cm parkardiálně" Re: "Susp. drobná pneumonie v levém dolním plic. poli". Dostala jsem na 3 dny antibiotika Azitromycin. Chci se zeptat, zda se jedná o virový zánět plic a jak moc závažný, jaká je prognoza. Kontrolu mám až za 14 dní. Je mi 55 let. Ještě se léčím na hypofunkci št. žlázy, TSH 7,874 a beru Euthyrox 75. Mohu mít z tohoto důvodu oslabenou imunitu? Cítím se stále unavená a depresivní, nachlazení a virozy se u mě stále opakují, nyní až s tímto nálezem.Děkuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den ja se pmlouvam ,ale není možné se vyjádřit k nálezu, nemám li možnost vidět rtg plic. Je li popsán zápal plic, měla by jste byt v péči odborníka pneumologa, který by mohl i určit příčinu, jedná li se o virový zanět plic, nebo atypickou bakterii jako je mykoplazma nebo chlamydie a nebo bakteriální zánět. I vzhledem k uváděným potížím by bylo velice vhodné vyšetření u odborníka. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: