Po ask

Dobrý den,jsem 2dny po artroskopii a chtěla jsem se zeptat,co by se mohlo stát pokud bych na nohu dala 100℅ zátěž. Brali mi kus menisku a při propuštění říkali max.25℅zatez,hlavně se opírat o berle.kontrolu mám až příští pondělí.Denně bohužel musím ve škole zdolat plno schodů během 5 minut se přesunout zespodu dolů a do bez doslapnuti nejde,takže dávám berle do jedné ruky a jdu na 100%zatez na nohu. Může se něco stát?co hrozí pokud takto budu doslapovat?také když jdu někam kousek tak jdu bez berli,boli to sice trochu více ale dá se to vydržet. Děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Pokud bylo provedeno odstranění části menisku kolena a ne sešití menisku je možná plná zátěž po týdnu, do té doby odlehčení a jen s částečnou postupující zátěží. Nutno větdět, že někdy se kromě ošetření menisku může při artroskopii provádět i některý další výkon, ošetření defektu kloubní chrupavky kolena, v tom případě odlehčení berlemi platí delší dobu. Prostudujte si vaši propouštěcí zprávu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x