Po čem se může značně vzvýšit leukocytosa

mám chron. lymf. leukémii zatím bez léčby a je velmi zajímavé, že vždy, když dostanu obstřik do kloubu, značně se mi zvýší leukocytosa.Mám silnou artrozu a nevím, zda si mohu mohu nechat píchnout kolagen do kloubu, aby se mi plo tom též nmezvýšila. A jak dlouho mohu při silných bolestech brát brufen. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Aleno, leukocytoza se Vám pravděpodobně zvyšuje z toho důvodu, že Vám do kloubů píchají kortikoidy, které se vstřebají do krevního oběhu a jejich vedlejším efektem je i zvýšení hodnoty leukocytů - přechodné. kolagen by leukocytozu způsobovat neměl. Brufen dlouhodobě ( čas lze těžko přesně omezit, každý jsme individuální a na každého i léky jinak působí, řekněme tedy max 2 týdny v kuse...)je pro Vás nebezpečný především pro Váš zažívací trakt, poradte se se svým ortopedem, jistě by šel vyměnit i za pro zažívací trakt šetrnější lék - např.nimesulid. A léky byste oak mohla prostřídat. A nebo zkusit prostřídat s paracetamolem. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: