Po interupci....

  • Dotaz od: ta s problemem
  • Publikováno: 21.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, byla jsem koncem prosince na interupci a lékaři mi zakázali HA do dalšího cyklu. Měla jsem ale pohlavní styk necelé 3 týdny po zákroku, naneštěstí nechráněný. Těhotenský test si nemá cenu dělat protože v sobě mám ještě ty hormony. Jaká je pravděpodobnost, že bych byla těhotná? Mám si zajít pro tzv. "tabletky poslední pomoci"?? Poradně mi prosím co nejrychleji, pokud možno na e-mail, neboť mám vážně strach.Už teď ta interupce proběhla za zády mé matky, se kterou žiju a muselo se to řešit s mým tátou, který jel přes půl repuliky. Odepište prosím, jsem zoufalá.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte takto akutní problém, je vždy nejlepší rovnou vyhledat lékaře. v této poradně odpovídáme v rozmezí několika dnů, takže odpověď může přijít pozdě. Pravděpdobnost otěhotnění je malá (jestliže máte dosud zvýšené HCG, nemělo by se uvolnit dozrálé vajíčko, neboť tělo si "myslí", že jste stále těhotná - pokud je ovšem hladina Vašeho HCG dostatečná), ale vzhledem k proběhlé interupci byste se stejně měla co nejdříve poradit se svým gynekologem, zda je po styku vše v pořádku, a informovat se, kdy můžete vůbec můžete mít po interupci pohlavní styk. Pozn. Chraňte se alespoň kondomem, je to nejdostupnější, nejméně zatěžující a velmi spolehlivá metoda antikoncepce a navíc ochrana proti pohlavně přenosným nemocem a koneckonců i infekci rodidel jako takové.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
intetupce | Od: karla | 28.11.2013 22:41
kdy mužu jit po interupci na dalši?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: