Po kýle

No je to pod jizvou a zasahuje to trochu i do leve strany.Nemuzou to byt vitrni stehy nebo neco takoveho?Obvodni doktorka m to kontrolovala a rikala ze uz je to pevny a v poradku.Mam to tam uz od operace.Kdyz uz sem lezel na pokoji po operaci tak sem si bricho prohmatal a uz sem to tam prstem citil.Pro chuzi nic necitim uz to neboli.

Odpověď odborníka:

Stav musí posoudit chirurg, zvláště pokud by byla jakákoliv porucha pasáže nebo příznaky zánětu. Při operaci kýly dochází k vytvoření plastického krytí defektu břišní stěny, takže se tkáně nad sebou zdvojují, někdy se i tkáň z okolí posunuje. V pozdější době se mohou vytvářet zánětlivé komplikace. Stav tedy sledovat a dále dle stavu a podle chirurgova posouzení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: