Po kyretáži-léky klimonorm

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat a poradit. Byla jsem v nemocnici, prováděly mi dg. HSK+Currettage probatoria separ. Výsledky a vzorek byly v pořádku. Bylo mi řečeno, že až začnu mít první den menstruaci mám užívat prášky jménem Klimonorm. Kvůli tomu, že mám nízkou hladinu hormonů. Na internetu jsem si přečetla recenzi o prášcích Klimonorm že mají mnoho negativních účinků, až jsem se z toho zalekla. Ptám se jestli je vhodné užívat tyto prášky, když mi je 42 let, jsem po 2. operaci kyretáže a další dítě neplánuji. A nebo by bylo lepší užívat antikoncepci či nějaké jiné léky?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívejte léky, které Vám doporučil Váš lékař. Nevím, jaké recenze jste četla, ale také hormonální antikoncepce má mnoho odpůrců, kteří zveličují její negativa v různých článcích. Určitě byste něco takového na internetu našla. Nehormonální léky jsou určitě bezpečnější, ale také mají nižší účinnost. Prodiskutujte vše s Vaším ošetřujícím lékařem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x