Po oboustranne tonsilektomii

Dobrý den, rada bych se zeptala, jsem po operaci krcnich mandlí z důvodu chronického zanetu, kde se mi neustale tvoril hnis.. jsem 3 mesice po operaci ne-li 4..vše v krku je v pořadku ale přilozila jsem vam k dotazu fotografii kde je videt na leve strane pri pohledu jazyk jakoby prirostly ke stene a druha strana je v poradku..uvidite lepe pokud si fotografii hezky priblizite..nijak mi to nebrání v pohybu jazyka ať už je to dozadu dopředu a do obou boku..při mluvení je to taktéž v pořádku a i při polykání, nijak mě to nebolí..takže mi to žádným zpusobem nevadi, ale chci se jen zeptat jestli to nevadi že to takhle se uzdravilo a prirostlo trochu vice ..nebo zda je to normalni a nebvo to nemusím vůbec řešit(jsem taková , že řeším každou prkotinu)..k orl jdu až 5. ledna a do te doby jsem nejista. děkuji za odpověd. S pozdravem Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to dobře vidět na pravé straně. Jedná se o vazivový srůst po operačním zákroku a vadit by to do budoucna mohlo. Především by mohlo dojít k lymfostase a otoku kořene jazyka a měkkého patra. Pokud by to způsobovalo obtíže bude nutno tuto jizvu rozrušit laserem.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: