Po operaci děložního myomu

Nedávno jsem prodělala operaci děložního myomu,lékař chtěl mi i odebrat dělohu že mi je už 40let a že ji k ničemu nepotřebuji.Pak jsem s tímto zákrokem nesouhlasila.Měla jsem strach z dalších komplikací mám hyperaktivní močový měchýř a nucení často vykonávat potřebu močení.Tímto problémem trpím mnoho let a také mohu vypít málo tekutin.Jink je ten problém horší.Prosím poraďte mi jak stav zlepšit.Jsem dosud bezdětná ale třeba bych mohla názor změnit také proto jsem jsi dělohu nenechala odstranit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ohledně léčby hyperaktivního močového měchýře existuje více postupů. Vhodný postup pro Vás vybere nejlépe Váš ošetřující urolog (nebo urogynekolog), nebo můžete požádat o pomoc na bezplatné anonymní infolince Hyperkativní močový měchýř, tel.800660100, v pracovní dny od 16 do 20 hodin. Nebo můžete navštívit např. stránky www.hyperaktivni-mechyr.cz a další stránky s touto tématikou (zadejte do Google hyperkativní močový měchýř), tam načerpáte více informací. Jestliže si nejste jistá, zda v budoucnu budete chtít mít děti, jistě je třeba dělohu si ponechat, pokud to Váš zdravotní stav umožní (umožnil). Jinak děloha není orgán nezbytný pro život a s narůstajícím věkem ženy roste riziko vzniku dalších myomů a také nádorů děložní sliznice. Proto lékař navrhoval odstranění dělohy, když už se na ní prováděl zákrok.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: