Po operaci kolena

.Jsem 17 dni po artroskopii kolena-vzali mi vnitrní meniskus. Od te doby mě trápí voda v koleni. Tenhle tyden v utery mi vytahli 100 ml a hned v patek 75 ml. !!Chci se zeptat jak dlouho se tam ta voda bude dělat!!. . Doktor mi predepsal rehabilitace na stehno , aby se celě spevnilo a rekl zatim bez sportu.Už beru dalších 200 tablet WOBENZYMU. Mám jít znovu k lekari nebo mam pockat jestli se voda vstřebá? Nebo pockat jeste 14 dni a pak ji vytahnout, protoze se tam bude delat porad nez se to zahojí ?? díky

Odpověď odborníka:

Vyšší tvorba synovie je reakcí na provedený zákrok, ale možná ještě více na úraz, který operaci předcházel. Výpotek je větší a předpokládá velmi regulovanou rehabilitci s ne předčasným přetěžováním kolena. Synovia se vstřebává a tvoří neustále, ale pokud by se výpotek v koleně příliš zvětšil je třeba provést punkci a koleno odsát. Nejedná se o nic neobvyklého, neměl byste se znepokojovat, ale záležitost vyžaduje čas. Cvičit, odlehčovat, končetinu do zvýšené polohy a obrátit se na svého ortopeda. Jiné prostředky příliš nepomáhají.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: