Po operaci krční páteře

dobrý den pane doktore,manžel byl operován 17.9 byla mu nahrazena keramická ploténka mezi 6-7 krčním obratlem u toho mu byly odstraněny nárůstky na páteři,Má pevný krční límec,chtěla bych se zeptat,kdy je vhodné začit s rehabilitací na neurochirurgii mu bylo řečeno až po třech měsících s tím že až po kontrole která je 12.12.Nyní cvičí lehke cviky bez sundání límce doporučené rehab.sestrou.A za jak dlouho se jeho stav dostane do normálu,aby se mohl vrátit do práce-elektromontér.děkuji a pěkný den

Odpověď odborníka:

S náhradou disku krční pateře jde operatér vždy k rehabilitaci s řízeným a pozvolným přístupem.Jednoznačně platí, že o zahájení rehabilitace a její intenziitě rpzhoduje operatér. Nicméně pacient, který většinou má krční límec po instruktáží fyzioterapeutem začíná po 3 týdnch s minimálními pohyby a to jak do ohnutí, tak narovnání, tak i drobné a postupné rotační pohyby. Rehabilitace má být řízená a sledována, takže pacient většinou na brehabilitaci cvičí. K toimu, aby to tak bylo musí mít doporučení operatéra, tím se fyzioterapeut řídí. Domnívám se, že když požádáte operatéra o infomaci o rehabilitaci a ono doporučení tak podle stavu pacienta vám jistě vyjde vstříc.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Detoxikace těla Za měsíc budu přijat do školícího kurzu a poté do nového...
  • Cysta v hlavě Paní doktorko, píši Vám ohledně mého syna. Neustále už asi 4...
  • Bolest paty a chodidel Delši dobu mne bolí pata a chodidla a prsty u nohou...
  • Bolest palce nohy Je mi 48 let a asi rok a půl mě bolela záda vlevo v dolní...
  • Trittico a alkohol Před 4 lety jsem se léčil z úzkostné deprese. Nejprve jsem...
  • Nízká saturace Chtěla bych se zeptat, jak moc je závažný můj problém. Mám noční...
 
Naposledy čtené: