Po operaci křečových žil

Dobrý večer, prosím Vás, mám tři měsíce po operaci křečových žil obou nohou a stále nemám nohy úplně v pořádku. Jednu nohu jako bych necítila a lýtko mám silnější než druhé. Už delší dobu. Určitě to chce čas, ale mám strach, abych nemohla mít embolii nebo trombózu. Je to prosím možné tři měsíce po operaci? Děkuji Hanka

Odpověď odborníka:

Vážená Hanko, nepíšete podrobnosti o typu operace, pooperační antikoagulacní terapii - Fraxiparine, Clexane, Heparin? Důležité, zda-li jste dodržela doporučené pooperační bandážování či nošení kompresních punčoch 6 týdnů. Faktem ale zůstává, že trombóza není vyloučena prakticky nikdy, její riziko je i 3 měsíce po operaci. Snížená citlivost se někdy vyskytuje, odstraňuje-li se v.saphena parva, v jejíž blízkosti běží nervus saphenus, týká se to oblasti zadní strany lýtka. Určitě doporučuji kontrolu na cévní ambulanci či u Vašeho operatéra. Bude vhodné provést ultrazvuk žil. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: