Po operaci skt

Dobrý den,mám 3 týdny po operaci karpálů,ale jizva je stále na dotyk bolestivá,hluboká a strupatá.Zatím ji nemasíruji,pouze promazávám sádlem.Zápěstí je ztuhlé.Prosím,jak mám dále postupovat?Díky

Odpověď odborníka:

Vážená Zuzano. 3 týdny je dostatečně dlouhá doba, aby jste se pustila do rehabilitace. Doporučila bych Vám nejlépe v teplé vodě rozcvičovat zápěstí, udělat pěst. Našim pacientům radíme mačkání měkkého míčku. Místo masírování je lepší provádět tzv. tlakovou masáž jizvy, např: http://www.bodylift.cz/clanky/tlakove-masaze-jizev Standartně se po 2-3 měsících doporučuje neurologická kontrola. Rychlost a výsledné zlepšení také závisí na tom, do jaké míry byl již n. medianus ve svém průběhu karpálním kanálem poškozen útlakem. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: