Po operaci štítné žlázy

Dobrý den, jsem 14 dní po odstranění celé štítné žlázy - histologie potvrdila slova paní dokrtorky - Graves - Basedowa nemoc. nasadila mi euthyrox 150, beru Rocaltrol , dnes jsem byla na vyndání stehů, všechno v pořádku , jizva také, jen si pan doktor nemyslí že je dobrý nápad jet 1,5 měsíce po operaci k moři, prý to teplo by mi mohlo ublížit, atd. Moje endokrinoložka řekla ať jedu kam chci, kdo má pravdu a jaká třeba rizika by mi mohla hrozit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Renato, osobně jsem toho názoru, že pokud se cítíte dobře, máte již optimálně nastavenou dávku hormonu štítné žlázy a histologicky nebyl zjištěn karcinom, pak není důvod, proč byste k moři jet nemohla. Doporučovaná délka rekonvalescence v případě nekomplikované operace je 6. týdnů...Žádné závažné riziko mě nenapadá :-)...v každém případě je ale rozhodně menší, než kdybyste jela s aktivní Graves-Basedovovou chorobou. Přeji vám hezký pobyt u moře :-)

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: