Po operácii neningeómu zostali zvyšky

  • Dotaz od: Anna Holková
  • Publikováno: 26.5.2010
  • uLékaře.cz

Po operácii menngeómu zostalo reziduum v priebehu tentoria podlhlovastá hyperintenzita T2 a FLAIR vážení vel. 33x20mm oblasť je za n.VIII.. V PCU sa zobrazuje hyperintenzne tkanivo vel 7x25x15 dorzalne je tkanivo pokračujúce na VIII. hlavový nerv stav približne je rovnaký ako pred tromi mesiacmi. V onk. úst. sv. Alžbety v Bratislave mi bola indikovaná stereoradioterapia a ja sa obávam že ožiarením sa mi zničí aj vedlajšie tkanivo tak získavam informácie a rady ako sa len dá. Mám 47 rokov a pracujem ako účtovnička na troch školách som matka dvoch detí a jedneho vnúčatka a veľmi sa bojím či sa mám na to dať a čo sa mi môže stať. Ved je to nezhubné. Neviem čo je to stereoradioterapia. Poradte mi prosím

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stereoradioterapie je cílené ozařování nádorové hmoty. Nádor jako takový je sice nezhoubný, ale svým růstem (i když neprorůstá do ostatní vkáně a nemetastazuje) může utlačovat = poškozovat okolní tkáň, a to obvykle více, než léčebné ozařování. Doporučuji podrobně probrat s Vaším lékařem všechna pro a proti léčby ve Vašem případě (neznám celou Vaši anamnézu..), abyste se mohla v klidu rozhodnout. Obecně je rozhodně lepší nádor co nejvíce zničit, než z obavy z možných vedlejších účinků záření (které jako cílené je má minimální) nechat nádor volně růst a škodit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x