Po plicní embolii

Ráda bych se zeptala na budoucnost. 24.8.10 jsem prodělala embolii plic -"pl.embolie v dolním laloku v pravo a na subsegmentální úrovni vlevo, plicní infarkty oboustranně bazálně,vyvoláv.faktorem hormonální antikoncepce,neprokázán zdroj embolizace ani trombofilní stav." Jak dlouho bude trvat bolest v pravém podžebří? Za jak dlouho budu moci pracovat(jako učitelka),cvičit(Pilates). Budu moci ještě otěhotnět? Je mi 36 let. Děkuji

Odpověď odborníka:

1) Bolesti jsou způsobeny pravděpodobně drážděním pohrudnice, pokud by trvaly ještě několik týdnů, pak informujte svého lékaře. 2) Domnívám se, že pracovat můžete, pohybová aktivita (rychlá chůze) je také vhodná, ale vyloženě aktivní cvičení bych doporučovala až za měsíc. 3) Budoucí těhotenství by toto onemocnění nemělo znemožnit, ale pravděpodobně budete po dobu těhotenství muset užívat léky na ředění krve, aby nedošlo k recidivě, protože těhotenství představuje rizikový faktor pro vznik trombos a embolií.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie na zvířata – v zimě se stav zhoršuje
Články: Alergie na zvířata – v zimě se stav zhoršuje
Psi a kočky mohou být...
Poznejte příznaky klíšťové encefalitidy dříve, než bude pozdě
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Kdy a jak snižovat teplotu
Články: Kdy a jak snižovat teplotu
Vzestup teploty je projevem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x