Po vyndání krčních mandlí

Dobrý den Od mala jsem míval cca 4-6 angín ročně. Jsou to 3 roky co jsem si mandle nechal odstranit. Bohužel mám problémy se zánětem hrtanu. Sice už to není tak hrozné jako co jsem míval angíny. Horečku mám max 37,5 a bolest v krku není tak hrozná, ale jediný co mi pomůže jsou antibiotika a musim říct, že jsem jich za těch pár let už spotřeboval hodně a už mě to nebaví se tím ničit. Můj otec měl dřív taky problémy, ale po vyndání byl po roce uplně zdráv a už nebyl nemocný 10let. U osobního lékaře mi byl proveden krevní rozbor ale slabou imunitu prý nemám. Jiné zdravotní problémy nemám. Zkoušel jsem brát nějaký bylinný kapičky na kloktání, ale zase jsem onemocněj. Prosím o radu co mám brát nebo jak si mám zvýšit odolnost. Už jsem z toho opravdu špatný. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych imunologické vyšetření. Pokud budou všechny hodnoty v pořádku, zkusila bych nasadit bakteriální lysát - jedná se o naštěpené složky bakterií, které nejčastěji způsobují respirační infekce, při jejich užívání dojde k posílení slizniční imunity, jejíž stav se z odběrů nedá posoudit. Vzhledem k častému užívání antibiotik, bych doporučovala kúru probiotiky, kloktat šalvěj nebo Vincentku.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: