Po vytržení zubu výplach peroxidem

Dobrý den. Dnes mi zubař vytrhl osmičku vlevo nahoře a řekl mi, že si to mám vyplachovat peroxidem. Je to normální? Nikdy jsem neslyšela, že by se rána po vytrženém zubu vyplachovala peroxidem. Mám tedy vyplachovat peroxidem? Nestane se nic? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Výplachy 3% peroxidem vodíku Vám neublíží, ale osobně je nedoporučuji, jelikož peroxid vodíku má tendenci destabilizovat krevní sraženinu v ráně, která je nutná pro dobré hojení. Vhodnější jsou výplachy 0,12% dezinfekčním roztokem chlorhexidinu (např. Curasept, Corsodyl, Paroex apod.) S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x