Po zánětu nadvarlete

Dobrý den, cca před 2,5 měsícem jsem byl na urologii, kde mi byl diagnostikován zánět nadvarlete. Na ten mi bylo předepsáno brát Ciplox 500. Po měsíci jsem byl na kontrole, kde mě pan doktor vyšetřil na sono a prý v pořádku. Nyní jsem objednán až na 1.6., ale nadvarlata jsou citlivá, pobolívají a jsou nateklá. Od dobrání antibiotik se párkrát ozvaly, ale bylo to vždy po posilování, takže s tím jsem přestal. Nyní to cca 3 týdny bolí v kuse - někdy více, někdy méně. Není to nic dramatického, ale myslím si že by nadvarlata neměla bolet vůbec... Ptám se tedy, zda to je po zánětu nadvarlete normální, nebo se mám přeobjednat na dřívější kontrolu. Může to souviset s posilováním? Po posilce to pár dní bolelo, ale přestalo. Šel jsem tedy znova (pan doktor řekl, ať si dělám co chci, klidně ať sportuji), ale už to bolet nepřestalo... Tak tedy co s tím? Na urologii jsem volal a ty mi řekli, ať přijdu na ambulanci až když to začne bolet hodně. Moc děkuji za odpověď. Honza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouze pobolívání může být normální. Pokud jsou potíže, tak fyzickou námahu a posilovnu v žádném případě není vhodné praktikovat. Otok je určitě důvodem k opětovnému vyšetření a eventuálně doléčení. Od bolesti je možné užívat protizánětlivá analgetika

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: