Pobolívání zubu na zkus a na dotek

Hezký večer. Navštívila jsem svého zubaře s ulomeným a bolavým zubem, který mě bolem i při pití studených nápojů. Zub mi byl vyvrtán, byly vyčištěny kanálky poté dána vložka a nakonec provizorně zaplombován s tím, že mám za týden přijít znovu a uvidí se co dál. Momentálně mě zub při pití studeného a teplého už nebolí ani mi v něm necuká ale když silněji zkousnu nebo na něj poklepu tak mě trošku bolí. Co by to mohlo být? Případně co mě čeká při další návštěvě? Děkuji za odpověď a hezký zbytek večera.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Podle Vašeho popisu se jedná o vcelku běžnou reakci po ošetření zánětu dřeně zubu, kdy zub po ošetření ještě i několik týdnů může být citlivý na skus. Ošetření je tedy třeba určitě dokončit, kořenové kanálky pečlivě vydezinfikovat a vše se ustálí. Rozhodně se neděje nic nestandardního. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x