Pocení

Mám 6 let chronickou lymfatickou leukémii a v pátek 3.6. jsem byl u obvodní lékařky z důvodu horečky 38 stupňů. Ta mi poslechla plíce /na rentgenu jsem byl před 14 dny a bez nálezu/a předepsala antibiotika Klacid SR 500 mg. Po jeho čtyřdenním užívání se nadměrně potím a to tak že se musím několikrát za den převléknout. Je příčinou tohoto nadměrného pocení užívání těchto antibiotik? A nebo by to mohla být reakce na injekci proti tetanu, kterou jsem obdržel před týdnem? Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Příčinou nadměrného pocení bude nejspíše probíhající infekce-je to dobrá známka,potem se rovněž z těla vylučují škodliviny,doplňujte dostatečně tekutiny a pokud se upravila tělesná teplota k normě,je vše OK,

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: