Pocení

Obracím se na vás s prosbou posledních pár let se můžu říct extrémně potím i v situacích, kdy bych neměl situace je taková že prakticky nemůžu nosit světlé kalhoty protože pot jde po pár minutách vidět i bez nějaké tě větší aktivity. V poslední době jsem byl na odběrech krve, moči a na EKG nic se nezjistilo. Mam 20 let netrpím nadváhou 185cm/85 kg. Pravidělně sportuju, alkohol piju zhruba 1 měsíčně a nekouřím. Trpím větší dušností při zvýšené fyzické aktivitě "po zátěžové astma" nebo tak nějak zněla diagnóza. A mám zvýšený obsah bílého rubínu v krvi. Děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Začnu od konce.Zvýšená hladina bilirubinu v séru,pokud není jiná odchylka v jaterních testech není nic závažného,jde o tzv.benigní hyperbilirubinémii,z většího rozpadu červených krvinek.Do diagnozy pozátěžového astmatu zapadá dušnost při vyšší fyzické námaze,i když po vhodném zaléčení by toto mělo odeznít.A nyní nadměrné pocení: měl jste vyšetřenu štítnou žlázu a glykémii?

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: