Pocení na hlavě a na krku

Dobrý den,stále se potím a to na hlavě,krku a též v podpaždí a rozkroku a to při normální chůzi.Při jakékoliv zátěži je to o mnoho více.Vyšetření na štítnou žlázu a cukrovku i jiné nemoci kde by byla souvislost s pocením je negativní.Mám po 3x baypassu,ale vše je v normě.Neužívám nitro a jedinný lék který užívám je Tulip.Denně piji 3-4l tekutin.Potím se ale i v klidu.Jedině mě bylo zjištěno,že mám velice málo energie a to o 80% méně než je normál.Jsem stále dosti unavený a bolí mě hodně klouby.Pracoval jsem 10 let na uranu jako lamač a razič.Byl jsem zasypán a převeden do důchodu.Velice mě pocení trápí hlavně v zimě,jelikož se musím v zimních měsících stále převlíkat,jinak hrozí nastuzení.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych konzultaci na dermatologii a endokrinologii. Nadměné pocení se dá odstranit např. medikamentózní terapií. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Preventivní prohlídka
Články: Preventivní prohlídka
Preventivní prohlídka je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Těhotenský ultrazvuk
Články: Těhotenský ultrazvuk
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: