Poceti

Dobry den, s manzelem planujeme druhe dite. Mam problem se zadama - dle rentgenu zablokovani, vyrustky na pateri. Chodim na rehabilitace - reflexni masaz,dynamika (snad se to tak jmenuje - myslim laicky receno"pousteni proudu", a na limoplast .Chtela bych se zeptat, zda je nutna nejaka pauza, ev. jak velka, po obsalvovani vyse uvedene rehabilitace pro poceti aby bylo vse ok a nebo zda by nevadilo kdybychom po skonceni rehab. "hned" pocali. Rehabilitace me velice pomahaji a tak bych ev. chtela pokracovat do doby nez se mi podari otehotnet. Bylo by mozne absolvovat reflexni masaz i v tehotenstvi - napr. v sede? Muze to uskodit plodu? A jeste prosim, shodou okolnosti jsme s manzelem byli oba na rentgenu, jak dlouho cekat s pocetim, aby bylo vse ok? Dekuji mnohokrat za odpoved a za vase internetove stranky. Leona

Odpověď odborníka:

Po ukončení masáží můžete kliídně hned zkusit otěhotnět. Ale během rehabilitace by to vhodné nebylo. Pokud byste ještě během rehabilitací otěhotněla, oznamte to rehabilitační pracovnici. V těhotenství je možné a vhodné určité cviky a masáže provádět, ale opět je nutné o těhotenství vědět a používat jen některé postupy. Po rentgenu není nutné s početím čekat, pokud nebyla ozářena malá pánev. V případě vyšetření malé pánve doporučuji měsíc počkat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: