Početí

Dobrý den pane doktore,chci se zeptat jestli je možné aby se gynekolog nebo doktor v nemocnici mohl spléct o celých 6 dnů početí dítěte nehledě na PM.Jestli například miminko je podle ultrazvuku počato 21.12 jestli je možné aby se to početí stalo až 27.12 kdy byl další pohl.styk a doktor stáří plodu na ultrazvuku nepoznal?Moje PM proběhla někdy od 5.12. a výše,(toto jsem zdělila svému gynekologovi,který tak stanovil početí na 19.12.) ale přesně to bohužel nevím.Paní doktorka, kde jsem byla na PAP testu mi podle jejího ultrazvuku napsala že datum početí je 21.12,Pap test mi dělala v 12tt.Ráda bych tedy věděla jestli je možné aby se mohli oba doktoři spléci v datumu početí o celých 6-8 dnů a bylo možné že dítě bylo počato až dne 27.12.Je to pro mě hodně důležité, děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se přesně neví, jaký je cyklus, je to obtížné, 6-8 dní je dost velký rozdíl, nejpřesnější datace těhotenství je kolem 10.týdne těhotenství.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: