Početí a vývoj plodu

Dobrý den, po pozitivním těhotenském testu jsem včera byla poprvé na ultrazvuku. PM 23.9., předtím 2 cykly cca 29 dní, do té doby jsem brala antikoncepci. Po vyšetření ultrazvukem ale paní doktorka konstatovala, že těhotná na 99,9 % jsem, ale plod je menší, než jsme čekali. V tomto týdnu by již měla být vidět srdeční činnost, což není. Je možné, aby se mi během jednoho mentruačního cyklu ovulace posunula o cca 10 - 14 dní a já tím pádem otěhotněla později, než jsem předpokládala (dost jsem v tomto období cestovala, dlouhé lety, navíc stres v práci. Před tím, než jsem začala brát antikoncepci, byla menstruace velmi nepravidelná) nebo to spíše ukazuje na špatný vývoj plodu, který by mohl končit potratem? Nepociťuji žádné těhotenské komplikace ani bolesti. Na další ultrazvuk jdu příští týden, ale samozřejmě mám obavy. Děkuji Vám za odpověď, Lída.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lído! Možné jsou bohužel obě varianty, může se jednat o zamlklé těhotenství nebo může být plod ve skutečnosti mladší a úplně v pořádku. Je potřeba počkat na výsledek dalšího ultrazvuku. Moc držím palce aby to byla ta druhá varianta.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: