Pochroumání v uchu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Minulý rok jsem si při plavání a následném potopení do hloubky praskl ušní bubínek. Nevěděl jsem co se stalo a tak jsem si doma nalil do ucha peroxid. Zašel jsem si pro jistotu na ORL, kde mi bylo řečeno, že mám prasklý bubínek, dostal jsem antibiotika a od té doby bylo vše v pořádku. Ovšem včera jsem si strčil malíček na kraj ucha, abych ho "prohmatal" a stalo se něco, co bych popsal spíše jako "pokřupání" nebo nevím jak to popsat. Jako kdyby tam byla tekutina, ale zánět ucha určitě nemám a žádná tekutina nevytéká. Je to spíše jakobych měl v uchu něco rozdrceného. Zajdu si na ORL, jenom mě zajímá jestli to může být vážné, anebo banalita. Děkuji moc za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude to banalita. Pokud byste měl stále prasklý bubínek byla by porucha sluchu a ufukoval by vám vzduch při smrkání. S největší pravděpodobností budete mít v uchu pouze ušní maz, který bude zapotřebí odstranit.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: