Počínající těhotenství

Od července 2015 již neberu hormonální antikoncepci, protože jsme se s přítelem rozhodli, že se pokusíme o mimi. Již od první menstruace ve 14ti letech mám problémy s nepravidelností periody a pravidelná menstruace se dostavovala jen při braní antikoncepce, proto mi lékář předepsal clostilbegyt. Po clostilbegytu se mi začaly tvořit cysty, a tak jsem ho po dohodě s lékařem přestala brát,a by se mi vše dalo zase do pořádku. Během toho jsem se přestěhovala na druhý konec republiky a změnila doktora. Menstruaci jsem měla někdy jednou za 40 dnů někdy jednou za 35, někdy trvala tři dny a někdy týden, chodila jsem kvůli cystám jednou za 21 dní po menstruaci na injekce na vyvolání menstruace aby se mi cyklus srovnal a odešly cysty, kde se mi stalo že jsem po injekci dostala menstruaci a cysta neodešla a za 14 dní jsem bez injekce dostala menstruaci znovu, ta byla hodně silná a cysta odešla. Za dalších 21 dní jsem šla zase na injekci to bylo 25.5.2016 a v tomto týdnu jsem měla také styk při kterém jsem podle všeho otěhotněla. menstruaci jsem do 14ti dnů od injekce nedostala a tak jsem šla k lékaři na kontrolu, kde mi bylo potvrzeno těhotenství dle poslední menstruace 5tt. Já ale dle posledního styku mohla být těhotná max 2-3 týdny. Po 14ti dnech jsem měla jít na kontrolu kde lékař očekával že uvidí již embryo a srdíčko, místo toho viděl jen gestační váček a řekl mi že se plod zastavil ve vývinu, ale že udělá testy nárůstu hormonu v krvi. 23.5. první odběr a 25.5 druhý odběr. dnes 26.5 jsem šla na kontrolu, kde mi lékař řekl že nárust byl jen o 30 jednotek a že se potvrdilo jeho tušení že plod se ve vývinu zastavil - na ultrazvuku byl ale vidět náznak embrya a i přesto nechtěl doktor uznat změnu. Nakonec se podíval pořádně na výsledky krevního testu a omluvil se že se přehlédl že nárust je o 9000 jednotek a ne o 30. Nicméně mě málem kvůli své chybě poslal na potrat. Má otázka zní: Je možné, že se lékař mýlí, že kvůli nepravidelnosti cyklu nejsem v 7+3 ale v 4+1 a tudíž je ještě brzy na takové závěry? Začínám pochybovat o důvěře k tomuto lékaři, ale chci si potvrdit zda je toto možné a zda mé instinkty nelžou...

Odpověď odborníka:

Ano...je to opravdu trochu záhada, ale spíš se kloním k tomu že máte pravdu jako každá žena...samozřejmě je vždy nutné vyšetření opakovat při nejasnostech a nedělat unáhlené závěry z jednoho nálezu...bohužel se někdy něco přehlédne, zamění výsledek s jinou pacientkou třeba...lidskou chybu nelze nikdy vyloučit bohužel...samozřejmě se poraďte i s jiným gynekologem, dobré je mít přesné hodnoty vašich testů, které vám vydá váš lékař nebo je dostanete přímo v laboratoři na občanku aby bylo s čím srovnat ty další kontrolní...atd., instinkty nikdy nelžou a ženy to cítí, když se nastartovaný "proces" vypne a zastaví, nebo často i moment početí...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x