Pocit kapky moči v močové trubici

Dobrý den, pane doktore, dříve jsem trpěla na záněty močových cest, ale ty se projevovaly trošku jinak (pálení a řezání při močení, i při nemočení) než problém, který mě trápí ted. Vetšinou, když domočím, trošku to štípe a mám pocit, jakoby na začátku močové trubice pořád zůstavala kapka moči. Nejhorší je to tehdy, když málo piji. Denně kvůli tomu vypiju přes 3 litry. Jen tak mě to totiž moc neobtěžuje. Navíc jsem těhotná (15. týden) a zdá se mi, že je to trošku horší než třeba před 2 měsíci. Možná je to i způsobeno tím, že plod tlačí na močový měchýř. Asi před 14 dny jsem měla angínu, poctivě jsem po dobu týdně brala ATB Penbene 1 500 000. Říkám si, že kdyby to byla nějaká infekce, tak to penicilin vyléčí, ale potíže jsou pořád stejné. Na gynekologii v poradně mi dělají pokaždé vyšetření moči pomocí papírku a říkají, že je to v pořádku. Je možné, že by přesto, že papírek na infekci nepoukazuje, tam nějaká infekce byla? Už mě to docela otravuje a nevím, jak to dál řešit. Příští týden jdu opět do těhotenské poradny, mám požádat o mikrobiologické vyšetření moči v laboratoři? Existují nějaká mast, která se aplikuje přímo do močové trubice. Uvažuji i o koupi PHAN papírků na rozbor moči. Mám totiž z infekce strach kvli tomu, abych miminko neohrozila. Jinak žádný problém nemám, žádné bolesti v podbřišku, ledvin, teplota. Jen jakoby pocit kapky v močové trubici a občas to chvilku pálí. Myslíte, že by to mohl být třeba i nějaký močový kamínek na začátku močových cest? Necítím totiž problém uvnitř, např. v močovém měchýři, ale pouze u vchodu do močové trubice. Na tento problém jsem dostala už i od obvodního lékaře lék nitrofurantoin, ale na tohle mi nepomohl. Děkuji za odpověd. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu vás, ale spekulace co by kdyby, moc nepomohou. Požádejte o rozbor moči poté, co si s lékařem v poradně o tomto problému pohovoříte. Co můžete udělat už ted, je koupit si doplněk stravy - brusinky s medvědicí lékařskou a manosou (3 složky). V lékárně vám jistě poradí, je to přírodní desinficiens (čistění moči a jemné ničení bakterií) močových cest - je poměrně hodně účinné a hlavně: neublíží miminku. Věřím, že se váš pocit zlepší a ani vyšetření nebude třeba, pokud vše potrvá, určitě o tom pálení atd. řekněte lékaři, ale brusinky můžete brát potom i nadále...Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: