Pocit na močení

Pane doktore, před 2ma měsíci jsem po vytržení zubu dostala ATB Augmentin. Poté začalo moje trápení - mám pocit nedočůrání, přitom vím, že na záchod nemusím. Začala jsem u gynekoložky, která řekla, že se jedná zřejmě o kvasinky po ATB a dala mi 1 tabletu Mycomaxu. Pokračovalo to stále, navštívila jsem praktickou lékařku, která nechala udělat kultivaci moče. Našla v ní enterobakterii. Nasadila na týden biseptol. Po dobrání se potíže opět vrátily. Dnes ráno jsem u ní byla, dostala jsem Algifen a Rowatinex a dostala jsem žádanku na další kultivaci moči. Výsledky budou v pondělí. Navíc mě na pátek objednala na ultrazvuk močových cest a ledvin, prý pro jistotu. Ten nepříjemný pocit v kalhotkách se objevuje, zdá se mi, když třeba dvě hodiny nic nevypiju. A ten pocit je stejný, jako když zadržíte proud moči. Jen s tím rozdílem, že vím, že jsem vyčůraná a nepotřebuji to jít ani zkoušet. Je možné, že někdo tomuto pocitu říká, že ho to "pálí". Já to nikdy ale nezažila, tak nevím, jak jinak to popsat:( Piji 2 litry denně, nyní urologického čaje, myji se pouze vodou. Nosím bavlněné prádlo, neprochladla jsem, do bazénu/saun nechodím. Byla jsem vždy zdravá. Prosím o radu, o co se jedná. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Tino, může se jednat o recidivující infekci močových cest, postup Vaší lékařky je správný, vyčkejte na test na kultivaci moče a poté cílená léčba dle nálezu. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x