Pocit nestabilného ramena

To že budeme zavírat před skutečností oči nám nic nepomůže. Je třeba bezodkladné vyšetření u svého ortopeda, tam, kde jste sledována, vyšetření ramene, posouzení stavu a pohybu, rtg snímek a sonografické vyšetření. Jistě nyní klid v lehkém podloženém upažení a podle zítřejšího výsledku další léčba. Je pravděpodobné poranění rotatátorové manžety, ale stav nemusí být nijak kritický. BVyšetření je ale nezbytné.Zdravím, za dva týždne ma čakajú MČR v pole sport(fitnes na zvislej tyči), včera som bohužial zanedbala rozcvičku a pri cvičení mi jakeby na stotinu vyletelo rameno tam a spet, alebo to tam hodne křuplo. Ruka mi v tom momente jakeby oslabla, a neskutočne mi v nej popraskalo(ale to mi robilo občas aj pred tým)a keď ju teraz dvihnem tak stále praská. V minulosti som robila 14 rokov judo, keď som mala 13 rokov tak sa mi rameno asi 4 krát vykĺbilo, nasledovala operácia, zrehabilitovala som ako mala a ramečno bolo funkčné ďalej.Potom prišli deti, MD, na MD som sa k judu vrátila a na tréningu mi po x rokoch rameno na chvilku vyletelo a vrátilo sa samo speť. Nasledovala rehabilitácia a bolo to ok, s judom som už ale sekla a pokračovala som v pole danci kde mám rameno pod večšou kontrolou. Bohužial som to včera pri cviení pokašlala, pretiahla som sa velmi málo a niečo sa v ňom stalo.Výsledok je taký, že ma to na dotyk tam kde je klĺb v hornej časti trochu bolí, bojím sa teraz zdvihnúť ruku zo strachu že vyskočí, hodne mi v ňom praská, na druhu stranu v klude ma to vobec nebolí. Mám dva týždne na natrenovanie zostavy a potom je finále, myslíte že je reálne že sa mi to podarí?Možno sa mi tam len nejak viac natiahol vaz, možno to rameno fakt preskočilo. Navštíviť Dr(aj keď ma v klude vobec nebolí)?Alebo tomu dať kľud? Mám skusiť cvičiť? Na tých MČR mi velmi záleží, bolo to take moje splnenie sna, prebojovala som sa až do finále a teraz sa stane toto.Budem rada za akekolvek info, pomoc, rady.

Odpověď odborníka:

To že budeme zavírat oči jako by se nic nedělo není správné. Vyšetření ortopedem, klinické vyšetření, rtg snímek, posouzení hybnosti a dioagnostický ultrazvuk je na místě. Je nebezpečí poranění rotátorové manžety. Doporučuji kromě vyšetření hned zítra , nyní klid, klid v lehkém upažení ramene, chladný obklad a krátkodobě ibalgin. Potom podle nálezu další léčba. Vyšetření neodkládejte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x