Pocit uvíznutí v krku

Dobrý den p. doktore, mám asi měsíc problém s polykáním v krku, před 14 dny jsem navštívil doktorku, měl jsem problém s polykáním a pálením žáhy, nemohl jsem ani nic pozřít. Dostal jsem lék Omeprazol, a do 4 dnu jsem měl po problémech, mohl jsem sníst cokoli a bez problému, po 14 dnech jsem prášky vysadil a problém je opět zde, není to tak intenzivní jako před tím ale je to velmi nepříjemné, mám pocit že tam stále něco mám a ještě se mi k tomu přidal pocit plnosti a tlaku v břiše, každé ráno jak vstanu jsem uplně bez bolesti i polykat mohu bez problému, ale behem dne se muj problém zhoršuje, je mi 34 let, mám obavy z nejhoršího, rakovina jícnu nebo něco podobného, děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba omeprazolem by měla trvat déle než 2 týdny. Jinak se nabízí gastrofibroskopické vyšetření k ozřejmení příčiny vašich potíží. Nutná jsou i režimová opatření vč. dietních a nekuřáctví, o kterých vás vaše ošetřující lékařka určitě informovala.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: