Pocit úzkosti, zhoršená pamět

Dobry den, rada bych Vas pozadala o radu. Je mi 38let, jsem vdana a mam 9ti letou dceru. Vzdy jsem byla clovek spise stresan. Pred 2 lety zemrela manzelova maminka a v podstate na me bylo zaridit pohreb. Mesic na to jsem si zlomila nohu a musela podstoupit operace. Diky tomu prisla o praci. Muj tata onemocnel a potykame se i se zdravotnimi problemy dcery. Zkratka toho bylo hodne a ja mam pocit, ze situaci spatne psychicky zvladam. Spatne se soustredim, hodne se mi zhorsila pamet, mam vykyvy nalad a trpim uzkostmi. Prakticky od urazu mam hrozny strach z uklouznuti u sebe i ostatnich clenu rodiny. K tomu se ted jeste pridalo, po padu dcery a naslednem vyrazeni dechu, panika z duseni-take u vsech clenu rodiny a hlavne u dcery. Na spoustu veci takto reaguji prehnane. Myslite si, ze je cas, navstivit odbornika? Bohuzel se obavam, ze svoji psychikou i ovlivnuji svoji hodne vnimavou a citlivou dceru

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji že jste napsala a za důvěru; jak vidím z vašich slov jste v těžší životní situaci, kterou chcete změnit; váš strach o zdravotní stav vás i vašich blízkých (nemoc otce, zdravotní problémy dcery, vaše špatná zkušenost s uklouznutí) může být velmi intenzivní a v ruce s ním jde i stres, úzkost, špatné nálady atd. a vše se pak odráží v interakci s vašim blízkými; vaše otázka zda navštívit odborníka je na místě, a myslím si, že vám to může pomoc a ulehčit současnou tíživou situace; doporučuji vyhledat pomoc psychologa, psychoterapeuta v blízkosti vašeho bydliště; budete mít čas s ním probrat jednotlivé stresory, strach, vaší zkušenost z uklouznutí i další témata; s pozdravem a s přáním mnoha sil; Martin Dolejš

PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.
PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Institut psychologických služeb

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: