Pocit zahlenění a potřeba vykašlávat

Vážený pane doktore, vážená paní doktorko, ráda bych se svěřila se svým problémem. Předem, je mi 23 let a jsem žena, nekouřím (zakouřenému prostředí se vyhýbám), studuji, takže nejsem ani v nějakém prašném prostředí - ale žiju v Praze. Mým problémem, který mě trápí už dlouhou dobu je zahlenění. Zhruba od listopadu mám neustálý pocit, že mám něco v krku, co musím vykašlat. Ale nikdy nic nevykašlu a když tak hlenu je málo a je průhledný, nic ošklivého. Nejprve jsem brala volně prodejné léky na zahlenění (Ambrobene, Mucosolvan a další). Vůbec to nepomohlo a tak mi lékař předepsal antibiotika (myslím, že Zinnat nebo tak nějak). Ty mi ale vůbec nepomohli. Dobrala jsem je a žádná změna nenastala. Můj lékař to zatím nijak dál neřeší, takže se obracím s prosbou na Vás. Obzvlášť teď, když je zima a mráz, se mi stává, že když vyjdu ven, tak mě to neustále nutí kašlat a vykašlávat (ale opravdu nic nevykašlu). Je to nepříjemné. Stejně tak, když třeba sportuji (například běhám na běžkách), tak mě to nutí kašlat a vykašlávat. Zároveň mám vlastně od toho listopadu i občas ucpaný nos, ale žádnou rýmu nebo chřipku (ani teplotu) jsem za celou dobu neměla, jen se mi občas ten nos ucpe (jediné co pomáhá je Otrivin, ale ten se nemá brát dlouhodobě). To je tedy můj problém, z kterého už nevím, jak dál. Velmi mě to obtěžuje. Ještě pro informaci, můj doktor mi nahmatal zvětšenou mou levou uzlinku na krku (ale pamatuji si, že o ní vždy mluvila už moje dětská lékařka, takže si myslím, že tak ji mám normálně, jestli je to možné, protože jsem byla vždy zdravá). Pokud to bude jen trochu možné, moc Vám předem děkuji za odpověď. Přeji Vám hezký zbytek dne a hodně úspěchů při léčení lidí, kterým tak moc pomáháte. S pozdravem Eva PS: Jinak jsem celkově zřejmě zdráva, tlak okolo 120/90, mírná nedomykavost chlopně srdce, otec cukrovka, matka po odebrání půlky jedné plíce (nezhoubný nález na plicích, přitom celoživotní striktní nekuřačka), bratr úmrtí ve 26ti letech na selhání srdce (pravděpodobně spasmus věnčitých tepen, smrt ve spánku, byl naprosto zdráv, nebyl s ničím nemocný, nebyla to embolie, příčinu přesnou nezjistili).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo! Může se jednat o počínající astma nebo jiný atopický projev. Může se také jednat o projev chronické rýmy z nevhodného prostředí. Odvažuji se soudit, že by Vám pomohla změna prostředí, bydlení na venkově. Doporučuji konzultaci u lékaře celostní (holistické) nebo psychosomatické medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: