Pociťování zvláštního pachu

Dobrý den, obracím se na Vás ohledně problému, který mě trápí zhruba sedmým měsícem a sice, že zpravidla po vysmrkání, ale někdy i normálně během dne, začnu cítit zvláštní pach, ze kterého se mně již skutečně zvedá žaludek. V současné době se léčím s mykoplasmy v plicích antibiotiky Klacid na jeden měsíc a turbuhalerem, který aplikuji 1x každý večer před spaním. Myslela jsem, že mé obtíže po užívání antibiotik zmizí, ale jsou tu stále. Po užívání turbuhaleru se mi po každé aplikaci spustí z horních dutin zvláštní čirý hlen s bublinkami, který má slanou příchuť, občas má jemnou příměs krve. Prosím poraďte mně, co by to mohlo být. Jsem z toho vcelku nervózní, ale na ORL zatím jít nechci, neboť se bojím vyšetřovacích metod. Děkuji a jsem s pozdravem. Karolína

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Karolíno, pokud je zápach opravdu intenzivní, mohlo by jít o zánět vedlejších dutin nosních s empyemem - v podstatě hnilobným sekretem.V tomto případě ani širokospektrá ATB nemusí pomoci. Myslím,že by bylo lépe překonat strach a poradit se s ORL lékařem. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: