Pocity na zvracení, bušení srdce a hučení v uších

Prosím o radu poslední dobou se necítím nejlépe, je mi na zvracení, bušení srdce a hučení v uších a také pobolívání na levé straně pod prsem. Před měsícem mi byla odebrána krev ohledně žlučníku, vše vpořádku, léčím se se žaludkem beru Lozepranol, pak na alergie Zodak antikoncepci YAZ, a na uklidnění Rivotril kapky 2,5mg 2x denně 5 kapek. Jinak mám problémy s páteří skoliozu, bederní i na krční páteři jsou nálezy. Jelikož je mi v červenci již 46 mám obavy aby mé potíže nepramenily také s blížícím se přechodem, moje maminka byla v přechodu už v 46 letech a před tím si taky užila. Na gynekologii ale mi bylo sděleno, když beru antikoncepci měla bych mít hormony vpořádku, já jsem si koupila ale Serapis, je to na ženské potíže jen potravinářský doplněk. Objednala jsem se na neurologii ale čekací doma je dva měsíce, zatím někdy si vezmu pro sklidnění Neurol 0,25mg nebo se snažím vše rozdýchat. Pracovní místo mám v kanceláři, takže celý den sedím ale pak se snažím jezdit aspoň na kole a začala jsem chodit s dcerou na Zumbu. Již jednou když mi umřela maminka tak jsem měla v nepořádku nervy a žádné antidepresíva mi nedělala dobře ale neurolog mi předepsal Rivotril a vlastně ten mi dělal dobře a už ho beru ve stejné dávce šest let. Doopravdy nevím kam se mám obrátit aby si někdo nemyslel, že jsem hypochondr, jsem ráda když mi je dobře a né tři dny vpohodě a 4 že jsem ráda, že dojedu do práce. Nejhorší je večer a rána. Prosím o radu. Děkuji Pavlína

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavlíno! Vaše potíže jsou poměrně málo specifické, mohou být způsobeny celou řadou onemocnění. Proto si určitě zasloužíte být podrobně vyšetřena. Měla byste absolvovat krevní testy (krevní obraz, jaterní testy, zánětlivé markery), kontrolu krevního tlaku, ev. ekg, neurologické vyšetření a pokud vás již delší dobu obtěžuje pocit na zvracení, bylo by vhodné doplnit i sono břicha ev. gastroskopii. Vzhledem k tomu, že dlouhodobě užíváte Rivotril, doporučovala bych vám tuto medikaci i vaše potíže ještě zkonzultovat s psychiatrem. Nebojte se, že budete považována "za hypochondra", pokud máte potíže, které vám komplikují každodenní život, je zcela v pořádku, že se je snažíte řešit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: