Pocity úzkosti a samoty

Dobrý den. Je mi 58 let. V letošním roce se u mne projevují pocity úzkosti a potíže vydržet sám. Nikdy před tím, jsem tyhle pocity neměl, dokonce jsem se těšil, když šla žena do práce a já si mohl řešit volný čas podle svého. Jediné řešení je jít ven a tak dvě hodiny prochodit, pak se ve mně něco změní. Mám pocit jako by to bylo v hlavě , ale jako bych se nemohl přesvědčit, nedokážu se soustředit. Doktorka mi dala Neurol, ale to je poslední možnost, jak se vymazat, když mne to popadne ve tři ráno. Po přečtení informací na netu mne napadá, že jde mužský přechod a hormonální problém, ale jsem laik. Začal jsem se léčit s vysokým tlakem, ale nemyslím si, že problémy jsou spojeny zrovna s tímhle. Když jsem informaci poskytl urologovi, jestli nejde o potíže související s testosteronem, dal mi tabletky na erekci a poradil psychiatra. Domnívám se, že potíže ještě mohou souviset s mou prací v měřící laboratoři, kde je mizerně klimatizovaný vzduch a okna nevedou do přírody. Dělám tam už 7 let. Potíže jsou jen občas, takže snad ještě nejsem úplný blázen... Prosím o názor nebo radu. Děkuji .

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Projevy úzkostí jsou velmi nepříjemné a jsou u každého jedince individuální. Váš lékař udělal dobře, když Vám začal léčit vysoký krevní tlak, protože ten může být nebezpečný i pro mozek. Neurol je dobrý lék pro celkové zklidnění, ale neměl by se brát každý den, spíše tak max 3x týdně. Určitě je dobře, co na Vás platí, třeba ty procházky venku, to ničemu nemůže uškodit, aspoň si vyčistíte hlavu. Pokud Vás úzkosti přepadnou v noci nebo i venku, zkuste na chvíli pozorovat svůj dech, zkuste se soustředit pouze na Váš pravidelný dech, to by mohlo pomoci danou situaci zvládnout. Pokud se to nedaří, tak sáhněte po Neurolu. Já se domnívám, že i muži prožívají přechod a menší účinek hormonů, především testosteronu, S tím také mohou souviset potíže se soustředěním, pocity samoty, nenaplnění v zaměastnání i poruchy erekce. Pozor při užívání léků na posilnění erekce v kombinaci s vysokým krevním tlakem! Děkuji za Váš dotaz a důvěru a přeji hezký den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: