Podezdření na dermatomykózu

Dobrý den, již více než dva týdny mám na paži vyrážku, která nemizí a naopak se spíše dále zvětšuje. Skvrna je přibližně kruhovitého tvaru se zarudlým okrajem, který se postupně posouvá vně, a světlým středem. Uvnitř a zejména na okraji je kůže šupinkatá, rychleji se odlupuje a strukturou působí jako strup po mírném sedření kůže. Skvrna nesvědí ani nebolí, na žádném jiném místě se podobný útvar nevyskytuje, žádné další potíže nepociťuji, pouze mám obavu, že skvrna neustupuje, zvětšuje se a ve bílém středu po ni vzniká jizva. V současné době jsem na dlouhodobém pobytu v USA, a proto nemohu snadno vyhledat dermatologa. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o tzv. granuloma annulare Granuloma annulare je chronické onemocnění kůže, jehož příčina není známá a spontánní vyléčení je běžné. Za vznik ale někdy mohou infekční, toxické, mechanické nebo fyzikální vlivy, je nutné nechat se vyšetřit , především hladinu cukru v krvi.LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: