Podezření meningitida

Dobrý den, mám podezření na meningitidu. Už tři dny mě bolí hodně hlava a to i týl hlavy i na spáncích, většinou ale pouze večer a ráno, přes den není bolest výrazná, pokud tam vůbec je. Také mám zatuhlou šíji a přestože hlavu na prsa dam je to docela nepříjemné. Zároveň kašlu a mám rýmu. Teplotu ale nemám. Může to tedy být meningitida? Děkuji za odpověď a hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by se jednalo o meningitidu, byla by provázena teplotami, světloplachostí a zvýšenou citlivostí na hluk. Takže asi spíše ne. Bolest hlavy může provázet infekt nebo být působena krční páteří. Pokud ovšem Vaše potíže trvají, raději vyhledejte lékaře.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: