Podezření na endometriózu

Dobrý den p.doktore,je mi 26 let a jsem rok po porodu druhého dítěte. Neustále mě bolí v podbříšku a to i během sexu.Těsně před a během menstruace mě trápí svědění.Když ale ms zkončí po svědění není ani památky.Dnes jsem byla u lékaře a ten mi řekl,že za svědění můžou hormonální změny a bolesti působí ovulace.Nevzal stěry ani to nějak dál neřešil.Jinak moje libido je momentálně na bodu nula:(.Mám trvat na dalších vyšetřeních?Nebo jak to mám dál řešit prosím?Podotýkám,že neberu žádnou antikoncepci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Už tím, jak vše popisujete, je vidět, že Vás problém poměrně hodně limituje a zhoršuje kvalitu života. Proto jej jednoznačně řešte. Vámi zmíněná endometrioza či jakýkoli zánět nemusí být nutně příčinou Vašich potíží, i když je samozřejmě nutno na toto myslet a provést třeba i stěry k jejich vyloučení. Bolesti při sexu mohou být též v souvislosti s porodem a změnami / poraněním svalového dna pánevního. Proto pátrejte i tímto směrem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: