Podezření na endometriozu

Dobrý den, prosím Vás o zhodnocení potíží. Je mi 34 let a již přes půl roku mě trápí bolesti zejména během menses a někdy během ovulace. Je to bolestivé vyprazdňování během menses zejména první čtyři dny.Taky bolest dna panevního projevuje, se bolestí při sedu nebo chůzi. mám za sebou vyš. konečníku - sigmoideoskopie, defekografie, CT - dna pánevního - vše je v pořádku. Odběr CA 125 malinko zvýšený. Na gynekologii zjištěny ultrazvukem výrazné varixy dělohy. Beru detralex. Nevím, zda-li to jsou příznaky těch varixů a nebo je to počínající endometrioza rektovaginální. Prosím Vás o doporučení dalších vyšetření . Jinak nemám žádné bolesti břicha , zad. Dokonce cvičím cviky na posílení dna pánevního. Potíže přetrvávají a opakují se každou menses. Při těchto potížích bylo by možné těhotenstí rizikové ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, těhotenství možné bude.bolesti při cyklu mají obvykle ženy s překrvenou dělohou a více krvácí.riziko těhotenství z tohoto důvodu nebude.co se týče endometriosy,pokud nemáte za sedou laparoskopii s definitivní diagnosou rektovaginálního septa nebo není vidět jasná známka při vyšetření, tuto příčinu bych primárně neřešila:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x